Hoe kan ik u helpen?

Heeft uw organisatie moeite om uw projectmanagers adequaat op te leiden? Zijn de executive programma sponsors onduidelijk over hun rol? Heeft u het gevoel dat uw projecten en programma's consequent niet de verwachte resultaten opleveren? Heeft uw management team moeite om tot een afgestemde en beheersbare lijst met projecten en programma's te komen, in overeenstemming met de strategie die u wilt leveren? Ontbreekt de uitvoeringskracht en transparantie op de geprioriteerde lijst van projecten en programma's, waardoor u uw rol met betrekking tot het wegnemen van obstakels moeilijk kunt nemen? Loopt uw strategisch programma bestaande uit essentiële projecten een beetje vast?

Laat mij je helpen om (jouw) PROjecten gedaan te krijgen!

Suzan Haenen
Suzan Haenen
Suzan Haenen
Project Management icon
Project Management icon

"Mijn passie is om organisaties te helpen betere resultaten te behalen door middel van verbeterde project- en programmamanagement expertise."

Over mij

Ik ben een doorgewinterde PMO- en programmadirecteur, met een passie voor het stimuleren van de effectiviteit van projecten/programma's en portfolio's. In verschillende advies-, project-, programma-, portfolio- en PMO-rollen heb ik teams naar succes geleid.

Suzan Haenen

Ik sta bekend als een zeer energieke, resultaatgerichte, empathische, collaboratieve leider - en ik krijg dingen voor elkaar. Alles wat ik doe is met intrinsieke passie, en ik doe het goed. Ik heb meerdere PMO-teams gebouwd en met veel leiderschapsteams gewerkt om ze productiever te maken.

Get PROjects done - haenenconsulting.nl
Get PROjects done - haenenconsulting.nl
Get PROjects done - haenenconsulting.nl

Ik geef managementteam afstemmingsworkshops, trainingen en studiegroepen in project-/programma-/portfolio-/veranderingsmanagement en ik coach individuen om er het maximale uit te halen. Ik werk met u samen om uw behoeften en pijnpunten te begrijpen en om een verbeterprogramma op maat te ontwerpen om uw organisatie te helpen deze aan te pakken.

Projecten of programma's die ik manage, worden gedaan. Met resultaat.

Mijn ervaring

Na mijn studie biomedische wetenschappen begon ik mijn carrière in de pharma waar ik een sterk procesverbeterings- en projectprofiel ontwikkelde. Ik kwam bij Accenture als consultant na het voltooien van mijn MBA, waar ik de wereld rondreisde om meerdere internationale farmaceutische klanten te bedienen.

Vervolgens ben ik begonnen als business improvement manager bij AkzoNobel op commercieel gebied. Na meerdere interim rollen beheerde ik als strategisch PMO het projectportfolio van het commerciële managementteam. Vervolgens vervulde ik een vergelijkbare PMO-rol binnen Integrated Supply Chain, waar ik steeds meer betrokken raakte bij het bedrijfsbrede transformatieprogramma. Een natuurlijke volgende stap was om onderdeel uit te maken van het enterprise PMO-team dat de belangrijkste projecten en programma's van het transformatiebureau ondersteunde. In het team werd ik gepromoveerd tot global director, waarbij ik leiding gaf aan een zeer capabele en internationale groep van 36 project- en programmamanagers.

Daarna volgde het initiëren en managen van het bedrijfsbrede verbeterprogramma voor projectmanagement, waarin we onze projectgemeenschap van ruim 3000 professionals samenbrachten via een ambassadeursnetwerk van zo'n 250 mensen. Eén wereldwijde gemeenschap met één doel: van elkaar leren en gezamenlijk de output van onze projecten en programma's verhogen. Onder mijn leiding zijn vele standaarden, trainingen, toolboxen en templates ontwikkeld.

In 2023 ben ik mijn eigen bedrijf Suzan Haenen Consulting B.V. gestart, om me volledig te kunnen focussen op mijn passie: bedrijven adviseren om betere resultaten te behalen door verbeterde project- en programmamanagement expertise!

Mijn certificeringen

Een van mijn sterke punten is het vertalen van (complexe) theorie naar praktische en pragmatische trainingen en bijbehorende toolboxen/templates. Ik heb de volgende project/programma/portfolio-gerelateerde certificeringen behaald gedurende mijn carrière tot nu toe:

  • LEGO Serious Play Facilitator
  • Projectmanagement: Prince 2 Practitioner & Projectmanagement voor Professionals (PMI-PMP)
  • Programma Management: Managen van succesvolle programma's (MSP) Practitioner
  • Portfolio Management: Managen van Portfolio's (MoP) Practitioner
  • Lean Six Sigma: Gecertificeerde Blackbelt

Ik werkte met/voor

  • Bristol-Myers Squibb (Freelance)
  • AkzoNobel (12 jaar)
  • Centocor Johnson & Johnson (5 jaar)
  • Accenture (3 jaar)
  • LSJ Medical Project Agency (2,5 jaar)

Getuigenissen

Suzan brengt veel energie, positieve en “can-do” mentaliteit en zorgt ervoor dat dingen in beweging komen.

Het was erg nuttig om haar bij ons project te betrekken toen het vastliep en om ervoor te zorgen dat de zaken voortgang boekten.

Aan het einde hebben we een geweldige programmamanagement-training ontwikkeld, en het was een erg leuke ervaring om met haar co-trainer te zijn. Ik heb veel geleerd!

Manager Financiële Transformatie

Ik ken maar heel weinig mensen, zo krachtig, betrokken en energiek als Suzan.

Ze is altijd bereid leiderschap te tonen in haar vakgebied. Haar kennis van project- en programmamanagement is uitstekend en ze is enorm resultaatgericht.

Suzan neemt eigenaarschap en weet anderen op een hele fijne en respectvolle manier ter verantwoording te roepen. Ze stelt zichzelf altijd beschikbaar wanneer mensen haar nodig hebben en draagt ver buiten haar opdracht bij.

Marketing directeur

Suzan is echt een verademing en heeft een duidelijke visie op hoe programmamanagement binnen ons bedrijf moet worden aangepakt.

Ze heeft een duidelijke visie op hoe programmamanagement binnen ons bedrijf moet worden aangepakt. Ze heeft ervoor gezorgd dat het heel makkelijk te begrijpen was. Door haar visie en aanpak zie ik mijn team en andere teams grote stappen vooruit maken.

Commerciële Leider

Ze is de meest inspirerende leider waar ik ooit voor heb gewerkt. Een echt rolmodel van wie ik zoveel heb geleerd!

Ze stopt enorm veel energie en passie in alles wat ze doet. Ze staat altijd klaar om ons te coachen en te begeleiden, en haalt het beste uit mij als individu en haar hele team.

Ze laat een enorme erfenis achter in het bedrijfsbrede programma "Right Projects Done Right".

Teamlid

Suzan Haenen

Neem contact op

Bel me op +31 6 15 85 07 47, connect met me op LinkedIn of gebruik het contactformulier hieronder.

Naam(Vereist)

Beschikbaarheid

Momenteel ben ik tot eind 2024 voor ongeveer 1 dag in de week beschikbaar om Project Management Trainingen te geven of LEGO Serious Play workshops te geven. Vanaf januari 2025 ben ik weer fulltime beschikbaar. Ik sta altijd open om bij te praten en/of te zien hoe ik je zou kunnen helpen.